Geboorte van Layla Iza

In mei 2019 ben ik op kennismakingsgesprek gegaan bij Marloes en Millad. Tijdens een kennismakingsgesprek vind ik het belangrijk om te kijken of de klik er wederzijds is. Je bent tenslotte bij een heel intiem moment van deze mensen. Ik voelde mij direct heel erg welkom en we hebben hartstikke gezellig gekletst, een kopje thee gedronken en even wat dingen besproken van haar vorige bevalling en hoe deze zwangerschap op dit moment ging. Na het kennismakingsgesprek geef ik altijd aan dat ze gerust even mogen nadenken of zij mij willen boeken als geboortefotograaf. Wel zo fijn om dit nog even met z’n 2en te kunnen bespreken.
Een paar dagen na het kennismakingsgesprek volgde daar al een mail met het antwoord. Zij wouden mij heel graag als geboortefotograaf boeken. YES!

En zo stond ik begin augustus stand-by voor de bevalling van Marloes. Dit betekend dat ik 24/7 bereikbaar ben. De dagen gingen voorbij zonder dat mijn telefoon rinkelde, maar maandagochtend 26 augustus om 06:25 kwam daar verandering in. Millad belde mij op met de mededeling dat de bevalling was begonnen en Marloes op dat moment op 4cm ontsluiting zat. Ik wist niet hoe snel ik uit bed moest komen. De adrenaline gierde al door mijn lijf. Snel sprong ik onder de douche en maakte nog even de tasjes klaar voor de kinderen. Zij werden door mijn man naar opa (mijn vader) gebracht zodat ik direct weg kon gaan. Het was een uur rijden voor mij dus ook nog best spannend. Als de ontsluiting heel erg snel zou gaan, was er een kans dat ik niet op tijd zou zijn. Oh … en over file gesproken. Ik was hartstikke bang dat ik ’s ochtends vroeg ik de file kwam te staan. Gelukkig kon ik in 1 keer doorrijden en kwam ik om 08:15 uur aan bij Marloes en Millad.

Op dat moment zat Marloes in het bevalbad in de woonkamer. De sfeer was heel erg fijn en rustig en Marloes kon de weeën goed opvangen. Er werd tussendoor nog gekletst en grapjes gemaakt met elkaar. De moeder van Marloes en Millad zaten om het bad heen om Marloes te kunnen helpen door de weeen heen. Ik voelde mij heel relaxt, maar natuurlijk met een hele dosis adrenaline op zak.
Ik ben begonnen met mijn spullen uitpakken en gestart met foto’s maken. Ondertussen dronken we lekker een kopje thee en vorderde de ontsluiting op een mooi tempo. Ik vond het zo mooi om te zien hoe deze mensen samen werkte. Regelmatig werd er druk gegeven op de rug van Marloes en hield iemand anders de handen vast zodat ze daar in kon knijpen tijdens de weeen.  Het was fijn om te zien hoe lief zij voor elkaar waren. Op een gegeven moment toen de ontsluiting vorderde en zij op 7 a 8cm zat, vertelde de verloskundige dat Marloes nu wel eventjes op haar zij moest gaan liggen. Het hoofdje van de baby lag namelijk iets wat scheef voor de uitgang en zou er anders niet uit kunnen. De weeën werden sterker en je zag aan Marloes dat ze het nu echt zwaar begon te krijgen. Ze was nu echt bijna op het laatste stuk van de bevalling, maar helaas zat er nog net een klein randje voor waardoor ze nog niet kon gaan persen. Wel was het hoofdje nu recht gaan liggen gelukkig!

Aan de geluiden hoorde je dat Marloes nu echt persdrang kreeg en gelukkig kon de verloskundige vertellen dat het randje weg was en Marloes dus mocht gaan persen. Wat een prachtig moment … Zo’n oerkracht die er dan bij komt kijken. Zo mooi om te fotograferen. Ik sta dan helemaal op scherp want hoe mooi is het om op beeld te hebben hoe een kindje voor het eerst het licht buiten de buik ziet.
Marloes deed het zo ontzettend goed en na flink wat persweeen kwam zij daar ter wereld om 11:26 uur.  (Op dat moment wisten Marloes en Millad nog niet het geslacht van hun kindje). Wat een ontlading en opluchting was er te zien op alle gezichten. En wat een blijdschap toen zij er achter kwamen dat zij na een zoon, nu een dochter in hun armen hadden. Daar was ze dan eindelijk na een zwangerschap van 39 weken en 2 dagen. Een prachtig mooi meisje met een hele boel haartjes. Layla Iza!

Na even te zijn bijgekomen in het bad, kon Marloes op de bank gaan liggen samen met hun dochtertje op haar borst. Even hierna werden de controles uit gevoerd door de verloskundige en kon zij vertellen dat alles helemaal goed en gezond was met haar. Na nog 2 uurtjes te hebben gefotografeerd na de geboorte, heb ik ze lekker alleen gelaten en kon het genieten voor hen gaan beginnen.

Eenmaal in de auto bedenk ik mij weer hoe dankbaar en geluk ik heb met mijn werk en hoe fijn het is dat mensen mijn vertrouwen als hun geboortefotograaf. Ik pink een traantje weg van vermoeidheid, van adrenaline, van dankbaarheid en start mijn auto. Op weg naar huis waar ik direct alle foto’s veilig stel. Snel duik ik mijn bed in om even 2 uurtjes slaap te pakken voordat ik weer voor mijn eigen 2 gezonde kindjes mag zorgen. Wat een wonder. Weer een nieuw wezentje op de wereld.

Marloes en Millad. Ik wens jullie al het geluk toe met jullie prachtige kinderen en liefde voor elkaar. Bedankt voor jullie vertrouwen!

 

geboortefotograafmeppel geboortedrenthe geboortefotografiedrenthe
geboortefotograafmeppel geboortedrenthe geboortefotografiedrenthe
geboortefotograafmeppel geboortedrenthe geboortefotografiedrenthe
geboorte geboortefotograaf geboortefotograafdrenthe geboorteamersfoort
geboortefotograafmeppel geboortedrenthe geboortefotografiedrenthe
geboortefotograaf geboortefotografiedrenthe geboortefotograafamersfoort geboortefoto
geboortefotograafmeppel geboortedrenthe geboortefotografiedrenthe
geboortefotograafmeppel geboortedrenthe geboortefotografiedrenthe
geboortefotografie geboortefotograafdrenthe geboorteamersfoort
geboortefotografie geboortefotograafdrenthe geboorteamersfoort jpg
geboortefotograafmeppel geboortefotografiemeppel geboortedrenthe geboortefotograafdrenthe
geboortefotografie geboortefotograafdrenthe geboorteamersfoort jpg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *